27.9

Outokoulu

Maanantai-iltana ajeltiin toista kertaa Outokumpuun. Viime vierailulla tavattiin Kummun koulun pienryhmäläisiä, jotka olivat ehkä luvanneet olla meidän kaa.

Heimon Outokoulu alkoi tiistaina, oppilaina yläkoululaisista Miikan jope-ryhmä (= joustavan perusopetuksen) ja Ritun pienryhmä. Juteltiin aluksi siitä, millainen olisi unelmien kaupunki?

Minna

Minnan mielestä siellä olisi ihmisiä, ystäviä, tapahtumia, elämää, sallivuutta, pyöräilymahdollisuus, leikkipuistoja ja hyvää ruokaa.

Petri

Petrin mielestä avoin maksuton kokoontumispaikka, kulttuuria, kirjasto.

Poikien mielestä ainakin K-market, kevareita ja ES:ää. (Se on energiajuoma, jonka merkitys kyllä tajuttiin jo ekana päivänä)

ES

Aloitettiin yhteismaalauksella Unelmien kaupunki / Outo kaupunki. Jokainen maalasi yhtä teosta 5 minsaa, jonka jälkeen se siirtyi ringissä seuraavalle. Jatkettiin, kunnes oma teos tuli kohdalle. Paitsi että se ei ollut oma, vaan kaikkien oma, yhteinen. Aika paljon tuli K-markettia ja ESsiä ja ainakin yksi tosi hieno kevari. Oli huippua nähdä miten kaikki uppoutui maalaamiseen, rauhoittui ja keskittyi.

maalaa maalaa

Hienoja töitäkin tuli. Saako ne omaksi? Saa, kunhan on ensin vähän ylpeilty niillä ja näytetty kaikille heimolaisille ja outokumpulaisille.

maalaus

Sitten syötiin ja aloitettiin toinen yhteisöllinen maalaus, 160 palan ylläriteos. Hommaa tehtiin kahdessä pienryhmässä, jotta oppilailla oli oman ryhmän tuki. Taas nuoret yllättivät meidät kaikki aikuiset keskittymisellään.

Maalaaminen oli hienoa yhdessä tekemistä, maalattiin ja puhuttiin, aika paljon itse maalaamisesta. Petri ja Minna saivat juosta rinkiä ympäri: Minna! Voit sie tulla kattomaan? Voinko mie tehä jo uuden palan?

kaverit

Poikien väriskaala laajeni hurjaa vauhtia. Sitä mukaa ohjeita alkoi tulla ryhmästä ja Minnakin ehti maalaamaan. Mistä tullee tuollaista violetinruskeaa? Laita tuota punasta ja tuota sinistä ja keltaista. Rauhoittavaa maalata yhdessä, ja väsyttävää keskittyä niin pitkään yhteen asiaan. Mutta kaikki olivat mukana, koko päivän!

satoa peukku

Seuraavalle Outokoulupäivälle jäi vähän maalauspajaa jäljelle. Vihjattiin oppilaille, että huomenna ohjelmassa on retki kaivokselle, saadaan tehdä videoita, ehkä siitä mikä ärsyttää ja ehkä repiä kirjoja. Ei kyllä heti välitöntä intoa, katsotaan kuinka käy…

Outokummun Heimo-ehdotuksen äidin, super-Annukan, ja koulukuraattori super-Suvin kanssa tehtiin vielä koulupäivän jälkeen tutustumisretki kaivoksen kiisuvarastolle huomisen kuvauspaikkoja tsekkailemaan. Huhhuh mikä paikka!

kaivos2

Illalla Suvin luona saatiin ihanaa maissiperunachilikeittoa ja suunniteltiin seuraavan päivän ohjelmaa tiistain perusteella. Päätettiin, että jope-ryhmä lähtee kaivosretkelle huutamaan ja mopoilemaan ja Ritun ryhmä jää koululle repimään kirjoja ja ärsyttämään. Toimittaja Pia oli mukana ja sai tuoreet kuulumiset yli odotusten onnistuneesta päivästä. Ihana Annukka oli myös koko ajan mukana vaikka olikin oikeesti saikulla.

Suvilla on kreisi ja käsittämätön talo metsän keskellä, ihana nelilapsinen perhe. Petrikin pääsi rakastamiensa, mutta ei hallitsemiensa musahommien makuun Suvin talon bändihuoneessa.

jatkoa seuraa…

 

Minna ja Petri

Kommentoi

  • (ei julkaista)