19.9

Kohti roskatonta mielentilaa

Meiju täällä hei!

On hitaita prosesseja ja sitten on nopeampia prosesseja. En tunne alkuperäiskansojen rytmiä niin tarkasti että voisin sanoa heimojen aina toimivan ripeästi —mutta tämä Heimo ainakin toimii vauhdilla!

Hyppäsin Heimon mukaan 12 päivää sitten ja aloitin työni tulevan flash mobin toteuttavien lukiolaisten kanssa. Keskustelimme siitä mikä saa ihmiset roskaamaan (kiire ja ahneus, välinpitämättömyys, humalatila ja isottelu). Listasimme paikkoja jotka roskaantuvat kaikista nopeimmin (joutomaat, bussi- ja ratikkapysäkit, metrojen liukuportaiden pienimmät välit, yleisesti kaikki läpikulku- tai väliaikapaikat)…

Kaikista kiinnostavinta oli kuitenkin pohtia sitä, minkälaista mielenroskaa meiltä kaikilta löytyy — sellaista, joka likaa helposti henkistä arkiympäristöämme:  ahneuksista ja haluista johtuvaa mielenroskaa, stressiä, pettymyksiä, kateutta, laiskuutta, epävarmuutta, loukkaantumisia, riippuvuussuhteita, muiden ongelmissa pyörimistä ja yleistä negatiivista asennetta, ihan vain alkuun luetellakseni.

Näiden ajatusten ja havaintojen pohjalta rakentuu tulevan lauantain             ROSKAT(R)ON flash mob. Helsingin Narinkkatorille kohoaa Mielenroskan keräyspiste, johon kuka tahansa voi tulla putsaamaan ajatuksensa turhaa energiaa vievistä ajatuksista, tunteista, tahtomisen tiloista tai jostain muusta.

Mielenroskan keräyskortti

Tämän lisäksi kaupungilla liikkuvat ROSKAT(R)ON -partiot, joilla jokaisella on oma teatteritaustainen vetäjä. Näin teoilla ja ideoilla on mahdollisuus kasvaa koko flashmobin ajan. Katsokaa siis ympärillenne, metrossa saatat kohdata roskakolehdin kerääjän ja bussipysäkillä törmätä roska-irokeesipäiseen sakkiin.

Jos haluat itse mukaan flash mobiin, saavu Kiasman eteen lauantaina klo 11.30. ja saat helpon ohjeistuksen + välineet!

image

Pauliina Ullnerin lähettämä lähtöidea tapahtumalle on ollut kansainvälinen rannikoiden siivouspäivä. Lauantaina nähdään kuinka paljon henkistä ja fyysistä roskaa Helsingistä saadaan kerättyä, ja kuinka paljon siemeniä vähäroskaisempaan mielentilaan ja ympäristöön jää samalla itämään.

Kuva: Jenna Jauhiainen

Ihmisellä kun on tapana kohdella ympäristöään kuin itseään. Siinä vaiheessa kun koemme elämämme arvokkaaksi ja itsemme riittäväksi tälläisenä kuin se on, höllennämme myös ympäristöön, luontoon ja muihin ihmisiin kohdistuvia vaatimuksiamme. Parhaimmassa tapauksessa elämään pyyhkäisee silloin myös arvostus ja kohtuullisuus, joka saa meidät aloittamaan hyvin, jatkamaan hyvin ja lopettamaan hyvin, kaikilla elämän alueilla. Niin työt, arkipäivän kuin koko elämämmekin.

 ROSKAT(R)ON Facebook -eventin löydät täältä >

Lue mitä City-lehden Ulla bloggaa tapahtumasta!! >

 

Mikä on Flash mob? >

 

 

 

 

Kommentoi

  • (ei julkaista)