1.10

Kusivanasukeltajat

Luit oikein. Kusi. Vana. Sukeltajat.

Sanna

Kyseessä on Heimon kuudennen projektin työnimi. Nimen keksijä  Sanna on toivonut Heimolta apua humoristisen, mutta ajatuksia herättävän katutaideprojektin toteuttamiseen Lahdessa. Ehdotuksessa Sanna kuvaili: Olen pitkään jo suunnitellut hauskaa interventiota kaduille ja kulmiin joihin (miespuolisilla) henkilöille on harmittava tarve pissata… Sanna toivoo pääsevänsä toteuttamaan ideaansa yhdessä taiteilijan kanssa, koska: …kenties tämä nostaisi ongelmasta puhumisen uudelle tasolle ja herättelisi pissijöitä miettimään paikkaa ja vaikka etsimään sen lähimmän vessan.

Sannaa ei kuitenkaan kiinnosta perus-valistaminen eikä aiheesta saarnaaminen. Homman pitää olla hauskaa. Siksi hänen kanssaan yhteistyötä tekemään on valittu taiteilija Hans-Peter Schütt.

Hans-Peter

Hans-Peterin teokset syntyvät hänen mukaansa tavalla tai toisella löytämisen kautta ja hän käyttää kenen tahansa ulottuvilla olevaa köyhää, löydettyä materiaalia  kekseliäästi.  Löydän materiaalini mistä milloinkin ja teosteni aiheet löytyvät useimmiten sattumalta tai vahingossa. Työskentelen useilla erilaisilla materiaaleilla erilaisissa ympäristöissä, vaikka enimmäkseen aikani kuluukin maalauksen parissa. 

Hans-Peterin teokset ottavat kantaa ympäristöön ensi näkemällä vitsikkäästi, mutta teosten pinnan alla piilee syvällisempiä, pysähdyttäviäkin ajatuksia.

LARU ART 2011LARU ART 2011

apearlsofwisdomPearls of Wisdom

Sirkusvälineliikkeen ikkunaan syntynyt Galleria Jänis on yksi Hans-Peterin monista projekteista.  Hänen ideoimaansa katutaidetta on puolestaan saatu aikaisemmin ihailla esim. Multicoloured Dreams -katutaidekollektiivin projekteissa.  Heimo jää innolla odottamaan, minkälaisia viisauden helmiä Lahdessa alkaa syntymään.

Kusivana-supermanKuvaviestin Hans-Peterille piirsi Heimon Kemin taiteilija Eero.

Hans-Peter aloittaa suunnittelutyön yhdessä projektia ehdottaneen Sannan kanssa lähiviikkoina. Heimo tiedottaa Lahden tulevista tapahtumista myös tiedotteella, kun ideat ovat ehtineet kehittyä. Projektin etenemistä seuraillaan syksyn aikana tietenkin myös blogissa ja Facebookissa.

Kommentoi

  • (ei julkaista)