3.10

Vesitron näyttää vihreää valoa

Kalevatron

Tänään torstaina Timo Vaittisen valoinstallaatio välkehtii Lappeenrannan suljetun vesitornin ikkunoista viimeistä iltaa. Vieraillessani viimeksi kaupungissa sain kuulla taksikuskin kertovan, miten hän oli havainnut valoteoksen aamuvuoronsa alkaessa, tietämättä mistä oli kyse. Yhteensä kaksi viikkoa aina pimeän laskeutumisesta päivänsarastukseen saakka vihreää valoa näkyvästi väläytellyt vesitorni on yllättänyt varmasti useammankin ihmisen. Jari Tamminen kirjoittaa Fifin artikkelissa, kuinka valoteos… Lue lisää »

17.9

Taivas roskalavalta

lepopäiväjee

Päivät juoksee jo silmissä… Sunnuntaina Lappeenrannan Vihreässä Linnoituksessa  tarvittiin aamusta asti jeesiä. Tarjolla oli maalaus- ja kasaushommia. Kahvia ja omenoita. Villen päivityksiä tohinan keskeltä: Imatran Convoi Exceptionnel -kollektiivin tytöt Annie, Tuuli ja Saga tonki roskalavalta meille taivaan! Tässä maalaushommissa 80N -yhdistyksen Katja. Kyl kelpaa tänään epäpyhittää lepopäivää! Kova tohina päällä ja tunnelma erittäin lämmin. Samaan aikaan… Lue lisää »

13.9

Pojat Pseudo-Karjalassa

NEONMUSTA

AI SAAKELI. Nyt on asianlaita vakava ja pelataan isoilla panoksilla.               Ollaa uuvven ajan kynnyksellä! Tuottaja päähesasta yrittää puristaa Lappeenrannassa Kalevatron- esitystä kasaavalta jengiltä kuulumisia: Miltä nyt niinku tuntuu? Mitä te haluutte kertoa meille? Mitä siellä TAPAHTUU?                       MITÄ… Lue lisää »

8.8

Kyberneettiset kanteleet

Lauritron

Timo ja Lappeenrannan nuorten itse perustaman HOI SIE gallerian väki on kesän mittaan tavannut toisiaan useamman kerran. Yhdessä tehtyä suunnitelmaa edistetään nyt niin Lappeenrannan kuin Päähesan suunnalla ja toteutusta kaavaillaan… kyllä, edelleen syyskuulle! Timotron, Iirotron, Villetron, Juhotron ja Lauritron pähkäilemässä Pistäkääs kalentereihinne perjantai 20.9. siltä varalta että satutte olemaan Lappeenrannan suunnalla. Ja jos ette ole,… Lue lisää »

23.7

A’vot sie oot hot

HOI SIE

Nyt seuraa syväsykellus ensimmäisenä starttaavaan heimoprojektiin. Keitä ovat ehdotuksen lähettäneet Jenni ja Ville? Miksi juuri Lappeenranta? Ehdotushan kuului näin:  ”Lappeenrannan kaupungin sydämessä on 1955 valmistunut hieno maamerkki, Lappeenrannan vesitorni. Tornin näköalatasanteelle on ollut mahdollista nousta ihailemaan maisemia ja nauttimaan kahvilan tarjonnasta aina 2000-luvun alkuun asti. Tämä monumentaalinen rakennus on osa paikkakuntalaisten identiteettiä, mutta se palvelee… Lue lisää »

30.5

Heimo, Let’s go!

startingline

Lappeenrannan HOI SIE -pikkugalleriassa kuhisee tänään. Heimo on tuonut paikalle taiteilija Timo Vaittisen, kansalaisaktivismin monitoimimies Arto Sivosen ja tuottaja Veera Jalavan. He julkistavat toteutettaviksi valitut kuusi ehdotusta, joista yksi käynnistyy Vaittisen johdolla juuri Lappeenrannassa. Yhteensä Heimo vastaanotti kevään aikana yli 60 huippuehdotusta nuorilta, nuorilta aikuisilta sekä nuorten kanssa toimivilta eri puolilta Suomea. Big ups, heimolaiset…. Lue lisää »