8.10

Aplodit roskien kerääjille

Roskatron tapahtumasta on nyt reilut kaksi viikkoa aikaa. Säät ovat kylmenneet ja syksy saapunut -  ja on sopiva aika muistella tapahtuman kohokohtia. Roskatron-päivänä kolme roskapartiota puhdisti Helsingin keskustaa kahden tunnin ajan mitä erilaisimmista roskista. Matkaan lähdettiin Kiasman aukiolta, milläpä muullakaan kuin kirkkaan oranssilla roska-autolla! Kaupungin kaduilla lojuneet tuhannet tupakantumpit eivät yllättäneet, mutta erikoisempiakin roskia löytyi:… Lue lisää »

22.9

Roska mielessä

Pauliina

… aiheuttaa roskaa ympäristössä! Useita kuukausia sitten löysin Heimon, rustasin heille ideani ja jäin haaveilemaan rantasiivouksesta. Pian puhelimeni soi ja sain kuulla, että ideani halutaan toteuttaa. Olin onnesta soikeana. Aika kului. Ideat tapahtuman toteutuksesta tuli ja meni. Rakkaus aiheeseen ei kulunut tai mennyt mihinkään. Ympäristö oli ja on tärkeä asia minulle. Projekti eli kuten niillä… Lue lisää »

19.9

Kohti roskatonta mielentilaa

Mielenroskan keräyskortti

Meiju täällä hei! On hitaita prosesseja ja sitten on nopeampia prosesseja. En tunne alkuperäiskansojen rytmiä niin tarkasti että voisin sanoa heimojen aina toimivan ripeästi —mutta tämä Heimo ainakin toimii vauhdilla! Hyppäsin Heimon mukaan 12 päivää sitten ja aloitin työni tulevan flash mobin toteuttavien lukiolaisten kanssa. Keskustelimme siitä mikä saa ihmiset roskaamaan (kiire ja ahneus, välinpitämättömyys,… Lue lisää »

5.9

Arjen löytöretkeilijä

Meiju Niskala TS 2011

Arjen löytöretkeily ei ole monimutkaista. Täytyy vain avata silmät ja havaita se, mitä unohtaa yleensä havaita. Näin ajattelee Heimon uusin jäsen, esitystaiteilija Meiju Niskala, joka on loistava lisäys Heimon taiteilijakaartiin. Meijun intohimoja ovat vuorovaikutus, julkinen tila, maailman toisin kokeminen ja paremmaksi tekeminen.  Taiteilija on kertonut haluavansa kaivaa hyvyyden esiin ihmisistä ja hän kehittää tätä varten… Lue lisää »

1.9

Lähdetäänkö tekee?

Pauliina

Helsingin projekti-idean ehdottaja Pauliina kirjoitti Heimolle keväällä: Moikka! Mun mielestä me voisimme järjestää Beach Cleanupin Suomeen! En ole koskaan kohdannut moista Suomessa, vaikka maailmalla on harrastettu ko. toimintaa yli 20 vuotta. Esim. International Coastal Cleanup day on tänä vuonna 21.9., mutta en ole vahingossakaan löytänyt mitään mikä viittaisi siihen, että Suomessa oltaisiin mukana. Mediasta ja… Lue lisää »