5.9

Arjen löytöretkeilijä

Arjen löytöretkeily ei ole monimutkaista. Täytyy vain avata silmät ja havaita se, mitä unohtaa yleensä havaita.

Meiju Niskala TS 2011

Näin ajattelee Heimon uusin jäsen, esitystaiteilija Meiju Niskala, joka on loistava lisäys Heimon taiteilijakaartiin. Meijun intohimoja ovat vuorovaikutus, julkinen tila, maailman toisin kokeminen ja paremmaksi tekeminen.  Taiteilija on kertonut haluavansa kaivaa hyvyyden esiin ihmisistä ja hän kehittää tätä varten ideoita, joita kutsuu “onnellisten ajelehtimisten työkaluiksi”. Välineinään hän on aikaisemmin käyttänyt mm. noppaa, hetekaa ja käytettyjä kauppalistoja. Jep jep. Siis mitä se oikeasti TEKEE?

Meiju Niskala

Meiju auttaa Helsingin projektin ehdottaja Pauliinaa ja lukiolaisia kiinnittämään ihmisten huomio roskaan ja roskaamiseen taiteen keinoin Helsingin tempauksessa lauantaina 21.9.  Valittu päivä on tietenkin myös International Coastal Cleanup Day. HEIMO tiedottaa kaikille avoimesta tempauksesta tarkemmin eventin kautta Facebookissa, tervetuloa!

HEIMO haluaa laajentaa ihmisten käsityksiä taiteilijoista.  Tämän syksyn kaikkien projektien on tarkoitus osoittaa, että taiteilijoiden luovien ideoiden kautta voitaisiin löytää ratkaisuja monenlaisiin yhteiskunnan kysymyksiin, jopa ongelmiin. Lataa tästä koko syksyn valtakunnallinen ohjelma!

Julkisessa tilassa taide on kuin alleviivaustussi, jolla voi alleviivata esiin epäkohtia…

- Meiju Niskala

Meiju Niskala

ps. niin siis mikä systeemi sillä on päässä?? Työharjoittelijamme Liinin tekemä roska-irokeesi.  Asiallinen päähine sopparin tekemiseen.

Meijun omat sivut

Kommentoi

  • (ei julkaista)