1.9

Lähdetäänkö tekee?

Pauliina

Helsingin projekti-idean ehdottaja Pauliina kirjoitti Heimolle keväällä:

Moikka! Mun mielestä me voisimme järjestää Beach Cleanupin Suomeen! En ole koskaan kohdannut moista Suomessa, vaikka maailmalla on harrastettu ko. toimintaa yli 20 vuotta. Esim. International Coastal Cleanup day on tänä vuonna 21.9., mutta en ole vahingossakaan löytänyt mitään mikä viittaisi siihen, että Suomessa oltaisiin mukana.

Mediasta ja dokumenteista voi oppia millainen määrä jätettä merellä liikkuu ja mikä luonnonkatastrofi se on. Asiaan on vaikutettava ruohonjuuritasolta eli itse menemällä siivoamaan rannat ja kutsua kaikki mukaan. Päätapahtuma voisi olla  jossain minne “kaikki osaa ja pääsee” ja toki projektissa kehotettaisiin jokaisen paikkakunnan paikalliset toimimaan omien rantojen hyväksi. Kaverini Etelä-Afrikassa, Kapkaupungissa, osallistuu usein tällaisiin ja kaipaisin samaa Suomeen.

Lähdetäänkö tekee?

Lukiolaiset Kiasmassa 22/08

Heimo tarttui Pauliinan ehdotukseen ja elokuun 22. päivä Pauliina sai Kiasmassa sai avukseen nykytaiteen kurssilaiset neljästä lukiosta (Itis, Kallio, Alppila, Torkkeli)

Pauliina esitteli oman lähtöideansa ja opiskelijoita kannustettiin pohtimaan ideoita siihen, mitä lauantaina 21.9. Sörnäisten Rantatien varrella sijaitsevalla rantakaistaleella voisi tehdä taiteen keinoin niin, että rantojen tilanne nousisi kunnolla esille ja myös jäisi ihmisten mieleen?

Pauliinan ja opiskelijoiden seuraava tapaaminen on ensi viikolla… ja Heimo kutsuu tässä vaiheessa Helsingin projektiin avuksi UUDEN TAITEILIJAN toteuttamaan rantoihin huomiota kiinnittävää taidetekoa. Stay tuned.

roskamonsteri

Heimo rulez.

Merkkaa kalenteriisi jo lauantai 21.9.  Event kutsu ja ohjeet yleisölle ilmestyvät Facebookiin noin viikkoa ennen tapahtumaa!

Kommentoi

  • (ei julkaista)